joi, 16 august 2012

Greseli Adsense De Evitat !


O greseala pe care am vazut-o la multi bloggeri si webmasteri care vor sa faca bani din Adsense, o greseala care sunt sigur ca ii impiedica sa faca atat de multi bani cu site-urile lor pe cat ar fi vrut ei.
Oameni viziteaza site-ul tau pentru informatie, si nu pentru anunturisau reclame. Asa ca, daca vei face ca anunturoel tale sa iasa in evidenta, sa sara in ochii vizitatorului, ele vor fi ocolite cu usurinta de acesta, si nu va da click pe ele niciodata.
Oamenii incearca cu orice pret sa evite reclamele si anunturile de orice fel, pentru casunt  satuli de ele. Cred ca si tu, ca si mine de altfel, cand cauti ceva pe net, si ajungi pe un anumit site, nu vrei sa fii bombardat cu tot felul de anunturi si reclame. Vrei doar sa gasesti  informatia pe care o cautai, si apoi sa pleci de pe acel site.
De aceea este recomandat sa faci ca anunturile de la Adsense sa semene ca si cum ar face parte din site, ca si cum nu ar fi anunturi, ci niste linkuri catre alta pagina din site-ul tau. Cu cat anunturile tale nu se vor diferentia de site, cu atat vei avea mai mult succes.

Mai atrag atentia asupra altor greseli ce trebuie evitate atunci cand folosesti Google Adsense, pentru a nu te trezi ca ti-au inchis contul si ai ramas si fara banii castigati pana atunci. Daca nu vrei sa ai contul inchis este recomandat sa eviti urmatoarele greseli cand lucrezi cu Google Adsense:

Nu pune anunturi contextuale  de la companii competitoare pe aceeasi pagina pe care ai anunturi Adsense. Nu folosi structuri de link-uri care sa semene cu anunturi Adsense. Ultimul update facut de Google precizeaza insa ca poti pune reclame contextuale precum Yahoo ads, Chitika etc, atata timp cat nu se aseamana cu anunturile Adsense.

Nu fa publice informatii confidentiale despre contul tau precum CTR, CPM, afisari, Clickuri sau alte informatii furnizate de Google. Poti divulga informatii privind castigurile, dar cam asta e singura exceptie.

 Am fost intrebat de multi dintre prietenii mei si nu numai  daca trebuie cont nou pentru fiecare site pe care vrei sa ai reclame. Aici e raspunsul:

Un cont e suficient pentru mai multe site-uri. Nu trebuie sa creezi 5 conturi pentru 5 site-uri diferite. Un cont e suficient.
Daca ti-e frica sa nu iti inchida un cont pentru ca ai incalcat TOS, crede-ma ca iti vor inchide toate conturile cand vor afla.
Poti tine evidenta clickurilor de la multiple site-uri folosind mai multe “canale”.

Plaseaza anunturi numai pe pagini de continut. Advertiserii platesc numai pentru anunturi bazate pe continut. Desi s-ar putea sa obtii ceva click-uri de pe pagini de eroare, login, “thank-you” sau site-uri parcate, s-ar putea sa fi exclus din program.

Nu masca elementele anuntului. Modificarea culorilor anuntului pentru a camufla anuntul ca sa coincida cu tema site-ului e ok. Insa am vazut site-uri unde partea ce afisa URL-ul avea aceeasi culoare ca si background-ul, astfel incat era invizibila. Astfel de tehnici nu sunt permise. De asemenea, nu bloca vizibilitatea anunturilor cu imagini suprapuse, pop-up-uri, tabele etc.

Nu trimite anunturile tale prin email. Emailuri scrise in format html arata frumos si permit plasarea acestor anunturi de tip javascript (codul Adsense e un cod javascript). Insa acest lucru nu e permis de Google TOS. Daca inregistrezi afisari din emailuri pentru anunturile tale chiar si numai o data, s-ar putea sa ramai fara cont. Google te urmareste permanent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu