Invata cum sa castigi bani din site-ul sau blogul tau cu Google Adsense
luni, 20 august 2012
Google Pinguin: vanatoarea link-urilor artificiale se intensifica.
Odata cu lansarea noului algoritm Google, denumit Pinguin, vanatoarea link-urilor artificiale se intensifica. Google apreciaza ca link-uri inselatoare chiar si pe cele care se gasesc intr-un template CMS.
Astfel, gigantul a cerut webmasterilor stergerea tuturor link-urilor de tip "Designed by X" prezente in template-urile WordPress. Subiectul a fost pe larg dezbatut pe site-ul Webmasterworld.
Ce concluzie putem trage ?
Google analizeaza fiecare tip de link, iar cele putin vizibile sau plasate in footer sunt in mod special supravegheate. Asadar, inainte de a instala o tema wordpress (sau oricare alta), asigurati-va ca nu exista niciun link integrat by default.
Google AdSense pentru fluxuri RSS
In tab-ul "AdSense Setup" din contul dumneavoastra Google AdSense veti descoperi o noua optiune: "AdSense for feeds". Acest lucru inseamna ca de acum puteti folosi anunturi Google in feed-urile RSS ale site-ului dumneavoastra, ceea ce va permite sa obtineti castiguri suplimentare din AdSense.
Iata cateva motive suplimentare pentru a folosi Google AdSense pentru fluxuri RSS:
- Mariti numarul de afisari ale anunturilor Google pastrand o experienta pozitiva pentru cititorul stirilor prin anunturi optimizate special pentru feed-uri RSS.
- Vizualizati statistici detaliate despre audienta si distributia feed-ului RSS, cu ajutorul tehnologiei FeedBurner
- Administrati castigurile din Google AdSense pentru fluxuri RSS in acelasi cont Google AdSense pe care il folositi pentru celelalte tipuri de anunturi Google.
Google AdSense pentru fluxuri RSS este disponibil si in limba romana, sub numele "AdSense pentru alimentari".
Sursa : adsense.blogspot.com
joi, 16 august 2012
Penalizari Google
In continuare va voi spune cazurile in care motorul de cautare Google ne poate penaliza si ajungem pe ultimele pozitii in clasament.
Pentru multa lume este înca necunoscut acest fenomen care este numit pe engleza “over optimization penality”, pe romaneste putem sa-l numim supraoptimizare.
Proprietarii paginilor web, dacă vor să procure noi vizitatori prin intermediul motoarelor de căutare, incearcă să-şi optimizeze pagina. Fie constient, fie din neatenţie (sau din cauza lipsei cunostintelor) se intampla ca cineva să fie penalizat de către Google, pentru ca robotul de cautare a observat ca aceasta persoana a incercat sa triseze.
Cel mai important pentru Google este ca cititorii lui sa primeasca o listă de rezultate de calitate si nu are interesul, ca paginile optimizate să avanseze în clasamente. În cursul optimizării paginii încercăm în mod artificial să dăm impresia unui site important şi acest lucru nu este pe placul motorului de căutare Google.
Cum ne dam seama daca am fost sau suntem penalizati de Google?
Dacă un site puternic optimizat se găseşte la poziţiile 300-400 sau şi mai jos în clasamente şi paginile care se găsesc în faţa lui sunt mult mai slăbuţe, sau nu sunt destul de relevante.
Atunci sa trecem în revista elementele cele mai des întalnite, pentru care putem fi penalizati:
Cuvinte cheie supraaglomerate (Keywords stuffing)
Atunci vorbim despre aceasta, dacă pe pagină şi în tag-uri meta, folosim cuvintele cheie prea des, frecvenţa cuvintelor cheie este prea mare.
Texte mascate şi greu descifrabile
Este vorba despre texte care există pe pagină, dar nu sunt vizibiel pentru cititori. În acest mod arătăm altceva cititorilor şi altceva motoarelor de căutare. Putem fi penalizaţi deja şi pentru folosirea literelor prea mărunte sau care au culoare foarte asemănătoare culorii fundalului.
Portiţele (Doorway pages)
Portiţele sunt nişte pagini pe un site, care au fost înfiinţate direct pentru motoarele de căutare, acestea nici nu sunt vizibile pentru vizitatori şi se pot accesa numai prin linkuri ascunse.
Linkuri plătite
Motorului de căutare Google nu-i place dacă încercăm să mărim valoarea paginii noastre în mod artificial, de aceea încearcă să detecteze şi să puncteze cu o valoare mai mică linkurile plătite. Acest lucru este greu de realizat. Motorul de căutare Google încearcă să rezolve problema ţinând evidenţa paginilor care sunt specializate pe vânzarea backlinkurilor. Este interesant că există nişte colecţii de linkuri, unde numai contracost putem procura backlinkuri şi totuşi şi acestea sunt valoroase.
Redirecţionări
Folosirea unei tehnici care redirecţionează vizitatorul pe o pagină dedicată acestui scop, fără să fie redirecţionat şi robotul de căutare. În majoritatea cazurilor în care se foloseşte această tehnică, pagina de pornire de unde se face redirecţionarea, este o pagină frumoasă cu conţinut bogat, care nu e dedicată cititorului, ci numai robotului de căutare, astfel cititorul fiind redirecţionat pe altă pagină.
Aceasta este infracţiunea cea mai gravă care se poate face la adresa unui robot de căutare.
Ce putem face, daca deja suntem penalizati?
Prima dată trebuie sa cautam cauza penalizării, după care trebuie să o eliminăm. După aceasta, trebuie solicitată reindexarea paginii noastre la motorul de căutare. Aceasta se numeşte în limba engleză “request reconsideration” despre care putem obţine informaţii suplimentare vizitând următorul link:
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35843
Din păcate de multe ori am auzit despre cazuri similare, când o firmă şi-a schimbat pagina web şi webmasterii i-au promis că vor optimiza noua pagină în aşa fel încât vizitatorii nu vor observa nimic din aceasta, dar pentru motorul de căutare Google a intuit pagina optimizată. După aceea poate că a funcţionat treaba o bucată de vreme, dar după aceea pagina a dispărut din clasament, deoarece algoritmul motorului de căutare Google este în continuă finisare şi actualizare, iar o versiune nouă poate deja să depisteze trişările invizibile pentru vechea versiune. NU merită folosite aceste metode pentru că nu se ştie ce măsuri vor fi luate de către motorul de căutare Google, când depistează trişarea şi atunci ne poate penaliza, după care va fi greu să ajungem iarasi in topul clasamentelor.
Concluzia este că în orice caz, dacă angajăm pe cineva să ne construiască o pagină web, trebuie să clarificăm încă de la început că va trebui să folosească numai metode legale în cursul construcţiei. Pe lângă aceasta, sunt anumite operaţii de optimizare care trebuie făcute de către proprietarul paginii(pentru că acestea se pot aplica numai la pagini web finalizate), când deja toate responsabilităţile sunt în mâna proprietarului.
Din cate am vazut pe diferite forum-uri, si probabil ai observat si tu, multi oameni se plang ca Adsense ar fi o teapa, ca nu plateste, ca atunci cand ajungi lao anumita suma, iti inchid contul si nu iti mai dau banii.Primesc si eu destule intrebari de genul acesta,si anume daca Google Adsense e teapa,si daca chiar primesti bani de la ei
Sincer, ma apuca rasul cand lumea ma intreaba chestia asta, si vad ca romanul chiar a ajuns sa sufle si in iaurt cand vine vorba de facut bani pe net. Totusi, e vorba de Google, o companie uriasa, cu o reputatie pe masura, si nu se ocupa ei de dat tepe la romani, sau oricarei alte persoane, indiferent de nationalitate…
Ce au patit respectivele persoane, care afirma ca Google le-a dat teapa, si nu le-a dat banii, e faptul ca Google le-a inchis contul deoarece a considerat ca au facut ceva ilegal, si care nu era in conformitate cu politicile lor (TOS).
De aceea trebuie sa fii foarte atent cu anunturile tale Adsense, si sa nu faci unele lucruri care ti-ar putea provoca inchiderea contului.
Si cam care ar fi aceste lucruri?
Sfaturi ce au fost preluate de pe site-ul Google si simplificate un pic:
1) sa nu dai NICIODATA click pe anunturile tale. Daca din greseala iti mai scapa un click, o data, nu ii asa grav (hei, si eu am mai patit-o sa dau click din greseala). Dar sa nu iti faci un obicei din asta.
2) sa nu rogi prietenii sa dea click-uri pe anunturile tale. Google isi da seama de treaba asta si s-ar putea sa te trezesti cu contul inchis.
3) sa nu inviti vizitatorii site-ului tau sa dea click pe anunturile Adsense, prin plasarea de texte de genul “Dati click aici”. Daca Google te prinde, garantat vei ramane fara cont la ei.
4) atentie si la titlurile folosite deasupra anunturilor Adsense. Poate ca ai o rubrica in sidebar, unde ai plasat niste anunturi Adsense,, si deasupra lor ai pus un mic titlu de genul “Sponsori” sau “Alte Resurse”. Ei, asta e importiva termenilor Google, si s-ar putea sa atraga dupa sine inchiderea contului, asa ca ai grija. Cea mai buna solutie e sa nu folosesti niciun titlu deasupra anunturilor Adsense.
5) sa nu modofici in niciun fel codul Adsense ce iti este furnizat de Google. Ai destule optiuni de optimizare si editare in contul tau Adsense, nu are rost sa te risti modificand codul HTML al anunturilor.
Google isi va da seama, si iti va bana contul.
Ar mai fi si alte lucruri ce nu ar trebui sa faci, dar cele specificate mai sus sunt elementare.
Sa atingi succesul financiar NU este usor, avand simultan presiunea grijei zilei de maine si activitatile tale actuale care deja iti ocupa majoritatea timpului.
Totusi este SIMPLU, si nu trebuie sa muncesti din greu precum o faci la o slujba lucrand pentru visul altei persoane sau in cadrul unei afaceri pentru care nu ai pasiune.
De esemenea este chiar DISTRACTIV pentru ca ai ocazia sa faci ceea ce-ti place si poti castiga mai multi bani decat ai crezut vreodata ca este posibil pentru tine.
Greseli Adsense De Evitat !
O greseala pe care am vazut-o la multi bloggeri si webmasteri care vor sa faca bani din Adsense, o greseala care sunt sigur ca ii impiedica sa faca atat de multi bani cu site-urile lor pe cat ar fi vrut ei.
Oameni viziteaza site-ul tau pentru informatie, si nu pentru anunturisau reclame. Asa ca, daca vei face ca anunturoel tale sa iasa in evidenta, sa sara in ochii vizitatorului, ele vor fi ocolite cu usurinta de acesta, si nu va da click pe ele niciodata.
Oamenii incearca cu orice pret sa evite reclamele si anunturile de orice fel, pentru casunt satuli de ele. Cred ca si tu, ca si mine de altfel, cand cauti ceva pe net, si ajungi pe un anumit site, nu vrei sa fii bombardat cu tot felul de anunturi si reclame. Vrei doar sa gasesti informatia pe care o cautai, si apoi sa pleci de pe acel site.
De aceea este recomandat sa faci ca anunturile de la Adsense sa semene ca si cum ar face parte din site, ca si cum nu ar fi anunturi, ci niste linkuri catre alta pagina din site-ul tau. Cu cat anunturile tale nu se vor diferentia de site, cu atat vei avea mai mult succes.
Mai atrag atentia asupra altor greseli ce trebuie evitate atunci cand folosesti Google Adsense, pentru a nu te trezi ca ti-au inchis contul si ai ramas si fara banii castigati pana atunci. Daca nu vrei sa ai contul inchis este recomandat sa eviti urmatoarele greseli cand lucrezi cu Google Adsense:
Nu pune anunturi contextuale de la companii competitoare pe aceeasi pagina pe care ai anunturi Adsense. Nu folosi structuri de link-uri care sa semene cu anunturi Adsense. Ultimul update facut de Google precizeaza insa ca poti pune reclame contextuale precum Yahoo ads, Chitika etc, atata timp cat nu se aseamana cu anunturile Adsense.
Nu fa publice informatii confidentiale despre contul tau precum CTR, CPM, afisari, Clickuri sau alte informatii furnizate de Google. Poti divulga informatii privind castigurile, dar cam asta e singura exceptie.
Am fost intrebat de multi dintre prietenii mei si nu numai daca trebuie cont nou pentru fiecare site pe care vrei sa ai reclame. Aici e raspunsul:
Un cont e suficient pentru mai multe site-uri. Nu trebuie sa creezi 5 conturi pentru 5 site-uri diferite. Un cont e suficient.
Daca ti-e frica sa nu iti inchida un cont pentru ca ai incalcat TOS, crede-ma ca iti vor inchide toate conturile cand vor afla.
Poti tine evidenta clickurilor de la multiple site-uri folosind mai multe “canale”.
Plaseaza anunturi numai pe pagini de continut. Advertiserii platesc numai pentru anunturi bazate pe continut. Desi s-ar putea sa obtii ceva click-uri de pe pagini de eroare, login, “thank-you” sau site-uri parcate, s-ar putea sa fi exclus din program.
Nu masca elementele anuntului. Modificarea culorilor anuntului pentru a camufla anuntul ca sa coincida cu tema site-ului e ok. Insa am vazut site-uri unde partea ce afisa URL-ul avea aceeasi culoare ca si background-ul, astfel incat era invizibila. Astfel de tehnici nu sunt permise. De asemenea, nu bloca vizibilitatea anunturilor cu imagini suprapuse, pop-up-uri, tabele etc.
Nu trimite anunturile tale prin email. Emailuri scrise in format html arata frumos si permit plasarea acestor anunturi de tip javascript (codul Adsense e un cod javascript). Insa acest lucru nu e permis de Google TOS. Daca inregistrezi afisari din emailuri pentru anunturile tale chiar si numai o data, s-ar putea sa ramai fara cont. Google te urmareste permanent.
Cum sa-ti pastrezi contul. Bibliografie utila despre Google AdSense !
Cum sa ma asigur caGoogle nu-mi va inchide contul?Politicile programuluiGoogle AdSense nu permit fraudele. Cea mai buna modalitate prin care un publisher se poate asigura de integritatea site-ului sau, este sa fie foarte atent la ceea ce se intampla pe propriul site.Google a cerut in mod expres sa nu dai click pe propriile anunturi sau sa rogi alte persoane sa faca acest lucru. Insa, mai raman si acele practici care se fac neintentionat si afecteaza publisher-ul.
Asigura-te ca anunturile tale de la Google nu apar niciodata in pop-up-uri nesolicitate. Nu vorbim despre traficul pe care-l cumperi si care poate contine publicitate.
Respecta marcile comerciale ale Google. Nu folsoi nicio marca comerciala Google, fara sa le ceri acordul.
Nu schimba codul Adsense. Daca tu esti profesionist pe HTML, sa nu presupui ca poti sa adaugi codul tau. Daca nu te pricepi la HTML, atunci singurule lucruri pe care trebuie sa le faci sunt: sa copii si sa inserezi pe site, codul pe care l-ai primit.
Asigura un mediu bun pentru publictari si o experienta de utilizare pozitiva. Nu incerca sa inseli in niciun fel. Regulile Google poate ti se par stricte, insa crede-ma ca protejarea integritatii programului Google AdSense iti aduce avantaje atat tie si luiGoogle. In final, un program Google AdSense pozitiv si onest inseamna si pentru tine mai multi bani.
Foloseste carti despre Google AdSense Program pentru utilizatorii incepatori sau experimentati.
Vrei sa cumperi o carte pentru a folosi Google AdSense? Nu neaparat. Pagina de support de la Google ofera suficienta informatie. Insa, s-ar putea sa iei in considerare aceasta optiune daca vrei sa citesti un cont personal AdSense precum Eric Giguere sau sa presupunem ca vrei sa nveti mai multe despre HTML.
“Who Let the Blogs Out: A Hyperconnected Peek at the World of Weblogs”, scrisa de Biz Stone cuprinde multa informatie atat despre Google AdSense, dar si blogging.
Cum Sa Urmaresti Statistica Vizitelor Pe Site-ul Tau !
Cand vine vorba despre Statistici pe Internet, cele mai importante statistici la sfarsitul zilei sunt cate vanzari sau cate cautari ai avut pe site-ul sau blogul tau. Oricum, profitul tau si performanta site-ului tau , va depinde in mare parte de cat de bine vei intelege statistica traficului pe site-ul sau blogul tau.
Aici voi pune doar cateva din lucrurile pentru care sa te uiti.
In primul rand, uita de termenul "hits". Oricand cineva cere un fisier de pe site-ul tau,este un "hit" adica o vizita. Daca te uiti pe o pagina web, atunci ceri mai multe fisiere odata, deci automat si "hits", fisierul cu pagina respectiva si fisierul cu imaginile pe pagina respectiva. Vizitand o pagina pe un site inregistrezi mai multe "hits".
De inteles ca "hits" este un termen foarte vag si nu te face sa intelegi ce se intampla de fapt pe site-ul tau.
Un indicator mai bun de statistica despre traficul pe site-ul tau , o reprezinta vizitele unice, pe care le primesti zilnic. Statistica pe internet nu e niciodata precisa, dar vizitele unice, iti pot da o idee despre cati oameni viziteaza site-ul tau in orice zi. Compara aceasta cu suma vanzarilor sau cerintelor si vei obtine rata de conversie.
O alta statistica pe internet dupa care sa te uiti sunt referalii. Referalii sunt site-urile unde au fost vizitatorii inainte de a ajunge pe site-ul sau blogul tau(aici este de mentionat ca trebuie sa ai backlink-uri, parteneri,site-ul inregistrat in directoare web, dar in viitorul articol vom vorbi despre el). Motoarele de cautare sunt niste referali foarte importanti, si site-uri care au linkuri catre tine(parteneri,directoare web) sunt alti referali. Compara traficul de la referali cu traficul total si vei vedea cati au venit pe site-ul tau de pe alte site-uri vazand linkul tau acolo si cat au cautat dupa numele site-ului sau blogului tau.
Stiind de unde au venit vizitele tale este destul de important, dar si mai bine este daca poti obtine detalii mai bune despre acest tip de trafic. De aceea trebuie sa te uiti si dupa Termeni de Cautare pe care oamenii i-au folosit venind de pe motoarele de cautare pe site-ul sau blogul tau. Majoritatea programelor tracker sau log, iti vor da aceste informatii . Urmareste acesi termeni si observa daca obtii trafic targetat. Adica trafic special pentru site-ul tau. Daca cuvintele cheie(keywords) pe care le-ai ales, nu sunt printre primele rezultate atunci trebuie sa iti modifici continutul site-ului pentru a se potrivi cu cuvintele cheie pe care le-au folosit vizitatorii.
Activitatea vizitatorilor pe paginile tale e de asemenea importanta. Ce pagini au vizitat,si de pe ce pagina au iesit de pe site.Care pagini sunt mai vizitate si care nu sunt. Si nu in ultimul rand, care e modelul vizitelor pe site-ul tau. Un program bun de tracking sau log, iti va spune secventa de clickuire pe care vizitatorii o au pe site-ul tau. Secventa de clickuire pe un site reprezinta ce pagini si in ce ordine au vizitat pe site-ul tau.
Poti obtine aceste detalii in cateva moduri usoare.
Providerul de host(unde ai ridicat site-ul) are un program de analiza a traficului, incorporat,cum e Awstats si Webalizer. Amandoua programe sunt excelente si daca sunt instalate pe serverul tau este recomandat sa profiti de ele.Doar logheaza-te online si urmareste statisticile.
Poti analiza fisierele log de accesare, direct din calculatorul propriu, folosind programe instalate in el. Eu recomand OpenWebScope disponibil pe www.openwebscope.com Descarca varianta trial, analizeaza-tai traficul pe site si vei obtine un raport cu statistica vizitelor pe site-ul tau. Un program similar cu OpenWebScope este oferit de www.sawmill.co.uk
Copiaza scripturi java de tracking pe paginile site-ului sau blogului tau. sunt cateva companii online care ofera coduri java de tracking. Dupa ce codul java e copiat, nu iti ramane de facut decat sa te loghezi si sa iti urmaresti statistica de pe site. Unele coduri de tracking java sunt gratuite, de exemplu www.extreme-dm.com/tracking . Sunt de asemenea si unele metode platite de a obtine aceste statistici.
Google a cumparat nu de mult Sistemele de Tracking Urchin , si ofera un servicu de raportare pentru statistici gratuit, prin intermediul programului sau propriu, Google Analitics.
Aduna statisticile site-ului tau , gratuit sau platit, cum ti se pare mai bine,pentru a-ti imbunatatii performanta site-ului tau, si automat profitul. Cand vei invata care sunt vizitatorii tai, cum iti gasesc site-ul , ce pagini urmaresc,poti apoi sa faci modificari si actualizari care sa iti sporeasca vanzarile, vizitele, profitul, succesul online.
Pentru Incepatori !
Profesionistii au propriile lor secrete adsense, pentru a avea succes.Unii au aceleasi strategii, pe cand altii au strategii diferite, unice.
Daca vei facei o cautare pe net , despre Secrete Adsense, vei fi ghidat catre diferite site-uri cu reclame adsense,si de obicei iti vor vinde aceste secrete.Deoarece speri sa gasesti raspunsuri la aceste secrete, poate vre-unii din voi vor cumpara.
Poate veti fi tentati sa cumparati aceste secrete Adsense, dar intelegeti un singur lucru : Toti acesti vanzatori de secrete sunt la fel.
Acum, inainte de a face vre-o miscare,iti va fi de ajutor daca vei face o cautare pe net, pe diferite motoare de cautare. Pot fi sute de forumuri care vor fi afisate ca rezultat. Acestea pot fi o sursa buna de informatii foarte valoroase pentru ceea ce vrei sa faci, pe care le poti folosi pentru site-ul tau.
Citind articole scrise de Marketieri profesionisti sunt de asemenea o buna sursa de informatie. Unii din acestia impartasesc informatiile gratis cu incepatorii in aceasta afacere, pentru a-i ajuta sa porneasca mai repede in a castiga online cu Google Adsense. Daca citesti cateva articole scrise de acestia, sigur vei gasi unele informatii foarte utile.
Desi majoritatea raspunsurilor te vor pune sa muncesti putin, eu zic ca se merita daca doresti sa ai profit online.
Serviciul Web este o foarte buna sursa de secrete adsense. Poti folosi cuvinte cheie(keywords) sa gasesti trucuri si sfaturi despre cum , ce si cand sa faci pentru a avea succes.
Poti folosi cuvinte cheie ca : adsense tips, trucuri adsense, cum maresc venitul de la adsense. Vei gasi o multitudine de informatii de unde vei putea alege ce te intereseaza.
Daca sunt mai multe strategii afisate, poti alege strategia care crezi ca ti se potriveste cel mai bine si care crezi ca va functiona pentru tine. Daca folosesti mai multe strategii , este posibil sa observi profit in cateva zile. Desigur, aceste strategii necesita perseverenta si dedicatie. De asemenea trebuie sa ai stilul tau propriu de a aplica aceste trucuri adsense.
Internetul este cea mai buna sursa, si este doar la un click distanta.Trebuie doar sa ai rabdare cand faci cautarile.
Daca vrei sa iti cresti traficul catre site-ul,blogul tau , automat iti va creste si profitul. Secretul adsense este sa fi in primele cautari in motoare, sau sa ai cat mai multi vizitatori.
Pentru a-ti mari traficul , trebuie sa ai continut proaspat, unic. Este necesar sa pui articole noi pe site,blog, pentru ca vizitatorii sa il vizite des. Doar sa te asiguri ca articolele sunt relevante cu continutul site-ului,blogului tau.
Secretul este sa ai un site,blog bun, unde cititorii sa gaseasca informatii utile, unde sa poata beneficia foarte mult de pe urma lor, in felul acesta si tu sa beneficiezi de pe urma cititorilor.
Nu uita , pentru a reusi in adsense marketing, cauta nevoile oamenilor si transforma-le in nevoile tale. Astfel vei beneficia si tu si oamenii.
Folosind Alti Oameni Pentru A-ti creste Profitu Adsense !
Adsense Google face un impact foarte mare in industria marketingului online.
Din cauza asta, vanzatorii afiliati care sunt mai slabi, au tendinta de a muri imediat si retelele de reclame isi vor pierde membrii si posibili investitori foarte repede. Daca esti in pierdere folosind o retea de advertising decat sa castigi, poate mai bine te-ai gandi sa incepi sa folosesti Google Adsense Marketing Network si sa incepi sa castigi niste bani adevarati.
Google Adsense ofera reclame bine scrise si foarte relevante care sunt alese foarte atent pentru a se nimeri cu continutul paginilor de pe site-ul sau blogul tau.Nu trebuie sa le cauti tu , deoarece motoarele de cautare le vor cauta pentru tine, de pe alte site-uri cu continut asemanator cu al tau. Nu trebuie sa pierzi timp sa alegi diferite tipuri de reclame pentru fiecare pagina in parte si nici coduri de afiliat pentru cine stie ce produs, program.
Poti adauga reclame Adsense pe site, chiar daca ai coduri de afiliat pe el. Totusi este interzis sa faci codurile de afiliat sa semene cu codurile de la Google Adsense. Poti filtra pana la 200 URL(adrese). Asta iti da sansa sa blochezi site-urile care nu ofera informatii, continut pe site-ul lor, ce nu e asemenator sau nu are relevanta cu al tau. Poti ,de asemenea, sa blochezi competitia, sa nu apara pe site-ul tau reclame de la ei. Desi este inevitabil ca Google Adsense va concura pentru spatiile de reclame impartind astfel profitul.
Proprietarii site-urilor mici vor putea implementa in site-ul lor coduri Adsense care sa atraga vizitatori, aparand instant pe pagina.Daca ai un site nu trebuie sa depui cererea decat odata. Asa se revanseaza pentru faptul ca nu mai trebuie sa depui cererea pentur fiecare site in parte.
Daca vrei sa vezi cat castigi nu trebuie decat sa incerci si sa vezi. Daca vrei sa te lasi, tot ce trebuie sa faci e sa scoti codul Adsense de pe site-ul tau.
Rata de plata poate varia foarte mult.Suma pe care o primiti pentru click pe reclama depinde de cat de mult plateste advertiseru(cel care a facut reclama)pentru click, folosind Google Adwords. Advertiser-ii pot plati de la suma infima de 0.05$(5 centi)pe click pana la 10$-12$, daca ai noroc poate si mai mult. Tu castigi o parte din suma respectiva. Daca rezultatele stagneaza, poti construi pagini care sa atraga ochiul vizitatorului si sa dea click pe reclamele tale. In nici un caz nu trebuie sa modifici codul Adsense. Uneori se merita putina schimbare pe o pagina pentru a mari vizitele,clickurile.
Cei care publica reclamele pot de asemenea sa aleaga pe ce site-uri sa apara reclamele lor, Geo-Targeting. De asemenea este permis sa foloseeasca retelele mari de site-uri. Secretul este sa sti ce crezi ca va functiona pentru tine.
Pentru a vedea daca vre-o reclama Adsense pe care o vezi in rezultatele motorului de cautare are site-ul tau pe pagina lor, incearca sa gasesti continutul care sa fie relevant daca nu aproape identic cu continutul reclamei respective.
Este important de mentinut ca nu se poate sa deti doar unele topice, subiecte.Daca faci asta, Google Adsense nu va pune reclame pe site-ul tau si tu vei pierde sume importante de bani. Asta nu putem lasa sa se intample.
Este o vorba din popor :"Meseria se fura, nu se invata."
Totul este adevarat, este foarte bine sa te uiti pe alte site-uri cu materiale asemanatoare si sa iti faci o idee cum vrei sa fie site-ul tau, chiar sa imprumuti unele idei. Gandeste-te ca iti faci o favoare, verificand ce merge si ce nu merge. In plus nu va trebui sa muncesti prea mult. Si te vei putea ocupa de promovare. Doar sa nu uiti sa pui linkul catre adresa de unde ai luat articolul daca este Copyrighted.
De asemenea trebuie tinut minte ca unele subiecte chiar trebuiesc sa fie ocolite. Unele exemple sunt : arme de foc, munitie, droguri.jocuri de noroc, subiecte cu continut pentru adulti, tutun, alcool.
Cu toate informatiile de care oamenii au nevoie in palmele tale, tot ce iti ramane de facut este sa te apuci de castigat.
Totul este o situatie in care toata lumea castiga: Proprietarii continutului, proprietarii de site-uri, cei care scriu articolele si cei care fac reclamele(Publisheri/Advertisers.
Transforma nevoile altor oameni in nevoile tale si profita de pe urma lor.
Cum sa scrii un articol bun pentru site sau blog
Pentru ca din asta se poate face o meserie, “grupul de jurnalisti” au ales sa-si protejeze bransa de o inundatie a poporului (de cand cu netu` asta) printr-o sintagma bine imbibata in mintile celorlalti: “Trebuie sa ai talent, altfel scrii prostii!”. Eh, nu-i chiar asa, pentru ca am citit zeci de mii de articole pe net si prea putine de o calitate buna. Cel mai important element era subiectul si norocul pentru multe din articolele astea. Norocul genereasa vizibilitatea si subiectul genereaza cititori, insa este foarte important ca din momentul in care userul acorda din pretiosul sau timp o secunda sa beleasca ochii pe textul scris de tine, sa-l faci sa ramana acolo! Pentru asta sunt tehnici si “tips and tricks”, so… no biggy :)
Un articol ce trebuia sa-l postez de ceva timp. Nu din principiul “moama ce bine scriu eu articolele” pentru ca nu stiu daca e cazul, insa de multe ori m-am intalnit cu oameni care voiam sa-si inceapa o cariera modesta in ale scrisului online (nu ma refer la bloguri, ci la articole pe diverse site-uri cu tot felu` de subiecte abordate). Singura si marea problema a lor, datorita careia inca nu au facut inca vreun pas in acest sens. Nah! Ca nu ma mai plimb cu sticku` pe la trainguri :D si va dau direct linku`.
Pana la urma, pentru oricare dintre noi, sunt articole interesante pe care “n-ai chef sa le citesti acum” si articole mai putin interesante pentru tine care totusi le-ai savurat cap-coada! De ce? Pentru ca cele delicioase sunt facute sa fie asa. De retinut este faptul ca nu vreau sa o dau cu traduceri sau copy/paste, sa repet textul ce-i pe tot netu` la “cum sa scrii un articol bun”. E prea plictisitor, iar cei ce au facut chestia asta … pana mea … de ce copy/paste? Unde-i minimul de valoare si munca depusa (asa… de bun simt pentru oamenii care-ti citesc articolul…)?
1. Titlul potrivit
(sau… “Agata-ti Cititorul! Ce faci gagica? Bem o cafea impreuna?” :D)
In primul rand, cum ziceam mai sus, daca ai promovare foloseste-te de ea! Pune-i un titlu interesant! Adica trebuie sa-ti agati cititorul cu un titlu ce are legatura cu articolul, dar sa fie si interesant. Pe scurt: Agata-ti Cititorul cu un titlu interesant! Ceea ce trebuie sa tii cont e faptul ca pe intregul net sunt o gramada informatii si titluri de tot soiu`. Tu trebuie sa stabilesti diferenta intre al tau si celelalte.
De la distanta, omu` se ia dupa tiltlu si poza (dar prea putine sunt momentele in care poza este cea care determina omu` sa dea click). Pentru orice om totul se rezuma la “ce am de castigat daca dau click”. Nu trebuie sa te gandesti material, insa inconstient asta gandeste orice om. Drept urmare, un titlu bun trebuie sa-i spuna omului ce are de castigat daca da click si care-i beneficiul personal! Pentru asta trebuie sa iti cunosti cititorii, targetul. Trebuie sa fii empatic, sa te pui in locul lor.
Un titlu trebuie sa fie scurt si catchy. Daca e prea lung… omu` se plictiseste. Daca nu e concis, omu` se plictiseste. Taie orice cuvant in plus si reformuleaza. Nu-ti fie teama sa stai sa te gandesti bine la titlul inainte de a posta articolul! De asemenea nu modifica titlul (sau linkul spre articolul tau) dupa ce ai postat articolul! Atat din motive de SEO cat si pentru cititor. Nimic nu e mai frustrant decat sa regasesti aceeasi informatie sub un alt titlu.
Ca un ultim sfat legat de titluri, incearca sa folosesti cuvinte de tip “carlig” (hook). Daca scrii despre inveti cititorii ceva, incepe cu aceste cuvinte: “Cum sa…”. Daca e vorba de un concert pe care vrei sa-l anunti, incepe chiar cu acest cuvant “Concert”!. In cazul in care e o dezbatere, baga in titlu chestiile dezbatute (cuvinte cheie, nu povesti!).
2. Inceputul articolului
(sau… “Ai intrat, acuma stai!”)
Dupa titlu urmeaza contentul, unde se aplica o serie de tehnici simple pentru a tine cititorul lipit de monitor, focusat pe articolul tau. Primul contact cu articolul este chiar primul paragraf. Primele propozitii trebuie sa-l faca sa vrea sa citeasca pana la sfarsit, sa-l intrige, sau sa continue ideea inceputa in titlu. Poate sa-i ofere o solutie (expusa ambigu) la ce cauta defapt un articol. Am spus ambigu, pentru ca te intereseaza (in calitate de editor) sa ramana pe articol, iar oferindu-i solutia din prima nu te ajuta cu nimic.
Primul paragraf nu trebuie sa fie foarte lung, dar nici 2 cuvinte. Daca vrei sa pastrezi o structura a continutului (ceea ce e recomandat), fa-ti primul paragraf cu bold. Te ajuta si pe tine sa-ti dai seama daca-i prea lung, prea scurt, sau daca ce ai scris acolo te-ar face pe tine (ca user, de aceasta data) sa citesti mai departe.
3. Cursivitate, logica, structura
(sau… “Si-are mersu-i leganatu` … Da… TAnanana”)
Orice articol este defapt un proces de invatare. Fie ca oferi informatii despre politica, barfa despre vedete, sau o lectie/training despre “cum sa faci… bla bla”. Pentru ca de asta citesti, sa inveti (sa reti), daca ti se pare interesant ce-i pe acolo. Eh, orice proces de invatare trebuie sa aiba cursivitate, pentru ca defapt procesul de invatare este un drum parcurs. Incearca sa ti acest drum cat mai drept si lin pentru cititor. Logica articolului, cursivitatea ideilor este esentiala. Daca deschizi prea multe ipoteze fara sa o inchizi pe cea anterioara risti sa-i pierzi in idei, iar daca te pierzi in detalii… ai pierdut si cititorul.
Arunca problema la inceputul articolului, iar pe parcurs (sau la sfarsit) ii dai solutia. Orice content trebuie sa aiba legatura cu titlul. Daca ai pacalit vizitatorul cu un titlu fals (adica n-are nici o legatura cu continutul articolului) poti sa fii sigur ca acel user te va considera un lăbar si nu mai trece pe la tine pe site. Pentru simplul fapt ca in acea fractiune de secunda (sau poate chiar mai multe secunde, cat citeste pe sarite ce-i acolo) el a pierdut timp.
Uite un hint despre cum poti, pentru inceput, sa pastrezi o logica mai clara in articol: Foloseste-te de logica matematica. Works every time!
“Daca … atunci …”
“De aici in colo … ”
“Ajunsi in acest punct … ”
“De aici rezulta ca … ” sau “Asta inseamna ca …”
“In concluzie … ” sau “Deci …” (Ai grija mare cu acest “deci” pentru ca trebuie sa fie o concluzie! Nu incepe/deschide o idee noua cu “deci”).
4. Structura clara
(sau… “Eu cu cine votez?”)
Cand vine vorba de structura, trebuie sa-ti fie clar ca orice user este lenes. In sensul in care nu vrea sa citeasca ceva ce nu-i foloseste (adica informatia ce o cauta pe moment). Foloseste-te de paragrafe. Pe internet e mai greu sa scrii cu aliniat si e mult mai putin vizibil, insa ele sunt foarte folositoare. Varianta “aliniatului” pe net e paragraful despartit de o linie goala. In cazul in care ai mai multe de scris (sau informatia este structurata in acest fel, chiar daca ai cate 3 randuri de text pentru fiecare idee), foloseste-te de subtitluri. Dar ai mare grija sa nu faci exces! Prea multe subtitluri cu putina informatie la fiecare va anula efectul dorit (de structurare).
Ia orice element din scrisul de mana, care te ajuta pe tine sa vezi mai bine punctele importante (subpunce, sublinat etc.). Pe net ai o chestie in plus care te poate ajuta mult: bold. Incearca sa nu colorezi articolul. Daca vrei sa evidentiezi ceva subliniaza, bolduieste, eventual fa-l cu o culoare diferita (dar nu face exces de culoare!). Pana la urma vrei un articol, nu un desen din cuvinte… Tine cont ca aceste cuvinte/propozitii vor fi cele care ies prima data in evidenta!
Elementele astea de structura sunt cele care fac cititorul sa treaca de la momentul de “scanare” (atunci cand “arunci un ochi peste”) la momentul in care efectiv citeste tot.
5. Imaginile in articol
(sau… “O imagine face cat o mie de cuvinte!”)
Foloseste imaginile in articolul tau. Daca ai o poveste, imaginile care reprezinta ce vrei tu sa sugerezi in articol sunt cele potrivite. Nu incarca texul cu imagini! In functie de cat text ai, pune proportional imaginile… “din loc in loc” :)
6. Pune-ti amprenta pe articol!
(sau… “Eu l-am scris… asa sunt eu!”)
Cand scrii un articol, pune-ti amprenta pe el. Prietenii si cunoscutii care vor citi articolul vor face o corelare directa cu tine. “cum l-ai citi tu” sau “cum ai interpreta tu chestia aia”. Pentru asta trebuie sa folosesti mai mult cuvintele din vocabularul tau, dar nu te limita la ele. Incearca sa folosesti expresii de-ale tale, nu copiate de la altcineva.
Ca un ultim sfat, e dragut sa multumesti cititorului pentru atentia acordata. Nu e destul un simplu “multumesc” ci trebuie sa-i oferi o concluzie (personala, sau obiectiva, in functie de scopul articolului). Arunca un carlig la sfarsit cu “urmaza sa scriu un articol despre …” sau “pentru nelamuriri postati un comment/contactati-ma”. Putini vor face acest lucru (din comoditatea de care vorbeam mai sus), insa utilizatorii chiar interesati de subiect te vor contacta!
Acuma… daca am omis ceva, va rog si eu sa-mi dati un feedback si sa completez articolul! :)
Top cele mai cautate cuvinte de pe google si SEO
Pentru inceput as vrea sa mentionez ca acest articol este de joc. La ce joc, sau jocuri ma refer? Eh… m-am plimbat pe net si am inceput sa caut o lista cu topul celor mai cautate cuvinte romanesti de pe net (prin google, ori alte motoare de cautare).
Pentru google e clar, folosesti http://www.google.com/insights/search/. Nu trebuie sa fi un “rocket scientist” sa stii cum sa-l foloseti, in plus te ajuta mult daca lucrezi la vreun proiect ce are nevoie de SEO (Search Engine Optimization) ori SEM (Search Engine Marketing). In cazul in care te intereseaza cuvintele cheie ideale sa cresti in trafic.ro intri pe…. (tobe) da! ai ghicit! http://www.trafic.ro/tools/ :) Problema principala este ca trafic.ro ofera doar statistici privind site-urile inscrise la ei pe site (deci… nu e foarte precis, dar nici departe de realitate, dupa cum vezi in lista de mai jos).
Acuma, poti sa te apuci sa scrii articole si sa faci pagini care sa corespunda cu ce se cauta in momentul de fata pe net, dar risti mult (si poate muncesti aiurea). De exemplu cel mai accesat articol pe blogul meu (hgp.ro) pana in ianuarie a fost cel despre cum sa-ti alegi un domeniu misto (SEO friendly) iar acum primul loc in traficul adus prin google este articolul despre cele 4 siteuri prin care poti trimite sms gratuit, pentru ca interesul utilizatorilor online este in continua schimbare, insa urmeaza o linie grafica asemanatoare cu 2,3 sinusoide ce se intersecteaza intre ele. Dinamica acestor cautari este interesanta rau si greu de studiat, iar din cate stiu nu a descoperit inca cineva cum evolueaza aceasta exact, sau vreo formula care sa prezica urmatoarele cautari de top. Ori cine a descoperit s-a facut mason la cati bani are si nu vrea sa impartaseasca secretul.
Bun! Dar pe partea de SEO care cuvinte cheie sunt cele mai cautate? Doar google conteaza cel mai mult pentru SEO (si viata proiectului sau blogului tau depinde de Mr. Google). Vorba aia… Google le stie pe toate! De la cum va fi vremea, la cum sa scri corect in aproape orice limba, cum sa faci bombe ori cum sa-ti storci cosurile intr-un mod cat mai “cool”. Fara prea mult bla bla uite lista celor mai cautate cuvinte legate de “cuvinte cheie”:
1. cele mai cautate cuvinte de pe google
2. cuvinte cheie
3. poze motoare
4. marketing promovare
5. promovare online
6. cele mai cautate cuvinte
7. nume de domeniu
8. promovare web online
Pentru curiosi am facut si 2 liste cu cele mai cautate cuvinte cheie in general (care le bag si eu la tag-uri pentru articolul acesta :)) chiar daca mare efect stiu ca nu va avea)
Trafic.ro tools ne povesteste ca cele mai cautate cuvinte (in general):
1. jocuri
2. cancan
3. miniclip
4. ziare
5. horoscop
6. libertatea
7. miniclip.ro
8. vremea
9. jocuri barbie
10. trilulilu
Pe cand Google Insights for Search spune astfel:
1. jocuri
2. youtube
3. yahoo
4. hi5
5. you
6. filme
7. dictionar
8. radio
9. poze
10. cancan
Cine Mai Vrea Sa Faca Bani Cu Adsense?
Locul 1 : Elevii din liceu fac sute de dolari cu Google Adsense.
Locul 2 : Femeile casnice, pensionarii, parintii care doar stau acasa,si nu au castigat un leu pe internet, castiga venituri lunare doar punand reclame Google Adsense pe site-ul sau blogul lor.
Acestea sunt doar cativa din " super castigatorii Adsense". Probabil ai auzit povestea lor, deoarece ei sunt printre putinii care sunt pe drumul de a castiga milioane promovand reclame Adsense pe site-ul sau blogul lor.
Oricine, indiferent de sex, varsta, poate deveni un generator de venit din Google Adsense, atata timp cat are ce le trebuie.Cum incepe cineva o afacere de genu internet advertising?Scriind articole pentru Adsense este unu din moduri de a incepe.
Folosind cuvintele cheie potrivite in articolele tale, si avand reclame Google Adsense pe anumite pagini,a devenit cel mai profitabil mod in marketing, pe care oricine o poate face.
Nu este nevoie de experienta sau educatie speciala.Daca nu folosesti aceasta metoda, atunci probabil nici nu sti de existenta ei, existand sansa sa pierzi sute de dolari, si tu sa nu o sti.
Acesta este unu din motivele pentru care scrierea de articola de calitate este acum ultima moda de a castiga din marketing.Continut si Linkuri. Cand sunt combinate cu succes devin un ustensil puternic pentru a reusi in industria internetului,si a castiga bani .
Multi profesionisti in internet marketing stiu cat de mult valoreaza un continut original si cum folosirea cuvintelor cheie necesare , poate aduce vizitatori si sa fie indexati in motoarele de cautare.
Aici intervine intrebarea : De ce nu scriu acesti mari "Shoguni" ai internet marketing-ului articole si sa le publice pe internet.
Singurul raspuns care poate fi pe intelesul tuturor este ca: este foarte greu sa scri articole cu continut de calitate, si sa aduci trafic pe el, sa il indexezi in motoarele de cautare(Google,Yahoo...).
De asta ei cauta pe altii care au timp de pierdut si care vor sa scrie articole,care sa reprezinte site-ul lor, si sa fie cautate.
Pentru a incepe afacerea de marketing Adsense, pune-ti urmatoarea intrebare: Iti placea sa scri cand erai in scoala? Daca raspunsul tau este da, atunci ai un avantaj fata de majoritatea afaceristilor din adsense marketing care vor sa faca bani din confortul casei lor.
Odata cu inflorirea Marketingului Adsense, sunt cautate site-urile cu continut fresh, unic,original de valoare. In modul acesta,detinatorii de site-uri pot avea o rezerva plina de articole originale pline de cuvinte cheie care sa releveze continutul site-ului. Nu uitati cuvintele cheie trebuie sa fie implementate in textul site-ului, pentru a facilita indexarea. Rezultatul poate fi vazut in PageRank-ul site-ului, in rezultatele motoarelor de cautare. Tot din asta rezultatul este ca pui mai multe reclame Adsense pe paginile cu articolele respective, deasupra, jos, sau langa articol, automat castigand profit.
Mai vine o intrebare...: Ce trebuie sa faca oamenii?
Pai, in definitiv sa scrie articole de calitate, originale, cu cuvinte cheie implementate in text,si sa aiba linkuri functionale.
Apoi construieste un website/blog, cu fraze contextuale, folosind cuvintele cheie care sunt in tex, necesare pentur a trimite trafic targetat exact pentru ceea ce oferi pe site.
Nu in ultimul rand, vei avea reclame Adsense care vor fi targetate dupa cuvintele cheie pe care le ai pus in text. Oamenii cand vor cauta in motoarele de cautare(Google,Yahoo) cuvintele cheie pe care le-ai folosit tu in text, vor da de site-ul tau, in rezultatele motorului de cautare.
O situatie win-win(castig-castig) daca stai sa te gandesti... Cuvintele cheie, pe intelesul tuturor sunt ca un fel de scurtaturi catre site-ul tau. oferi informatii gratuite, si pentru a putea fi gasite dai niste cuvinte cheie, pe care vizitatorul cand le introduce in motorul de cautare gaseste site-ul tau. Tu castigi vizita,afisare la reclama Adsense, el castiga ca gaseste informatia pe care o cauta.
Chiar daca cei care au reclamele pe site-ul tau, daca vizitatorul da click pe ele si cumpara ce ofera advertiser-u, pe tine nu te intereseaza, atata timp cat tu castigi de pe urma vizitei, si a click-ului pe reclama respectiva, nu pot sa spun decat... la cati mai multi vizitatori, afisari,clickuri, profit.
Deci , cine mai vrea sa castige cu Adsense? Eu, tu,oricine. Internet Marketing are multe posibilitati. Scriind articole si folosing reclamele Adsense este o modalitate de a castiga bani sigur.
5 Moduri De A Imbunatati Veniturile Cu Adsense!
Daca webmaster-ii vor sa monetizeze site-ul/blogul, cea mai buna metoda este cu Google Adsense. Sunt o multime de webmasteri care se zbat sa castige ceva bani zilnic cu site-ul lor. Dar uneori , unii "genii" castiga sute de dolari din reclamele Google Adsense, de pe site-ul lor zilnic. Cu ce sunt diferiti acesti webmasteri de ceilalti? Este acela ca ei gandesc in afara cutiei. Incearca sa fie cat mai originali.
Cei care au fost la inceput , stiu despre ce vorbesc, si sunt sigur ca au cateva indici , idei si sfaturi, pe care sper ca le vor impartasi, cu aceia care vor sa paseasca pe aceasta piata.
Aici sunt 5 moduri dovedite, prin care iti poti imbunatatii veniturile de la Google Adsense.
1. Concentrati-va pe un singur format de reclama Adsense.
Singurul format care a dat rezultate foarte bune este Large Rectangle (336x280). Acest format are tendinta sa creasca rata de click sau CTR.
De ce sa alegeti acest format din zecile care exista? Pai cel mai bun raspuns ar fi ca in formatul acesta, reclamele arata ca si linkuri normale si oamenii au tendinta sa de click pe ele. E posibil sa stie sau sa nu stie ca ei dau click pe reclamele Adsense, astfel creandu-ti profit.
2. Creaza o paleta customizata a reclamelor Adsense.
Alegeti o culoare care se va imbina perfect cu fundalul site-ului/blogului tau. Daca site-ul/blogul tau are un fundal alb, incearca sa folosesti ca si culoare de fundal la reclamele Adsense albul, cat si marginile.
Ideea este sa faci in asa fel incat reclamele Google Adsense sa para parte din site. Asta va mari rata de clickuire pe site, deci profit mai mare.
3. Sterge reclamele Adsense de la baza paginii( de jos de tot) si pune-le sus.
Nu incerca sa ascunzi reclamele Adsense. Pune-le in locurile cele mai vizibile, unde vizitatorii le vor putea vedea, astfel vor putea da clickuri pe ele. Vei fi uimit de cat de mult conteaza locatia unei reclame Adsense, cand vine vorba de profit.
4. Mentine linkuri catre site-uri relevante.
Daca crezi ca unele site-uri sunt mai bune ca celelalte, pune reclamele pe acelea, si stergele pe cele care sunt neprofitabile. Continua sa menti si sa verifici reclamele pe site-urile care sunt profitabile.Daca ai multe reclame(banere,linkuri) pe site, pune reclamele de la Google Adsense primele pentru a putea fi vazute de vizitatori cand intra pe site-ul tau.
5. Incearca sa automatizezi introducerea Adsense pe site-ul tau.
Incearca sa introduci codul Adsense pe site-ul tau , automat prin SSI(Server Side Included). Vorbete cu Providerul de internet , pentru a fi sigur ca serverul lor accepta SSI. Cum faci asta?
Salveaza codul Adsense intr-un fisier text, salveaza-l ca "adsense.txt" si uploadeaza-l pe directorul tata(root) al serverului web. Apoi folosind SSI, pur si simplu pui codu pe alte pagini.
Aceasta modalitate este foarte utila pentru cei care folosesc generatoare de pagini pe site-ul lor.
Acestea sunt unele din cele mai bune modalitati prin care iti poti imbunatatii veniturile cu Google Adsense. Au functionat de minune pentru unii care au castigat sute de dolari, chiar si mii din Google Adsense, de pe site-ul lor. Este foarte important sa stiti ca reclamele sunt pentru ca exista cerinta pentru ele. De aceea cautati cu atentie topicurile, subiectele , cuvintele cheie, pe care le folositi. Concentrati-va atentia asupra unui singur subiect, si exploatati-l la maxim, pentru a-l face cat mai interesant pentru vizitator, astfel el se va intoarce pe site.
Tineti minte ca exista alte site-uri care au subiecte ca voi, este bine sa va ganditi sa faceti in asa fel incat sa fie cat mai atractiv, si cat mai informativ, si nu in ultimul rand cat mai unic. Nu uitati trebuie sa fiti diferiti decat restul webmaster-ilor, si pentru asta trebuie sa ganditi in afara cutiei. Fiecare click facut de vizitator conteaza pentru profitul vostru, astfel faceti in asa fel incat fiecare reclama Adsense sa fie unica si sa atraga clickuri.
Sfaturile date de cei care au reusit in aceasta afacere, sunt doar linii de ghidare. Pentru unii au functionat pentru unii nu. Luati aminte de ele si folositi-le in asa fel incat sa va creasca profiturile.
Daca altii au reusit , nu vad de ce sa nu incercati si voi.
Bazele despre cum sa incepi sa castigi bani cu Google Adsense !
Google Adsense este considerat cel mai important ustensil din arsenalul unui webmaster. Acesta permite persoanei sa monetizeze site-ul foarte usor. Daca este folosit corespunzator, poate genera un venit foarte mare. Insa daca nu este folosit corect, lasi o gramada de bani sa scape. Asta oricine uraste sa faca.
Cum sa castigi bani cu Google Adsense , este foarte usor. Vei fi uimit de rezultatele pe care le vei vedea intr-un timp foarte scurt.Incepe prin a scrie niste articole bune despre orice doresti tu , si sa ai grija sa pui cuvinte cheie in text. Sunt o gramada de oameni care se pricep sa scrie. Poti spune ca au un dar pentru cuvinte. De ce sa nu si castigi bani pentru asta.
Sunt trei lucruri care trebuie tinute minte cand incepi sa scrii articolele, pentru a avea un efect maxim asupra Google Adsense.
Keyword Search ( Cautare cuvinte cheie)
Cauta subiecte populare, cuvinte cheie sau fraze. Alege-le pe cele care crezi ca oamenii vor fi cel mai interesati si vor cauta sa dea clicuri. Exista anumite programe care ofera asa ceva, si sunt oferite gratuit pentru o perioada de zile de anumite site-uri.
Scrie Articole
Incepe sa scrii articole despre subiectele , cuvintele cheie, frazele gasite in cautarea precedenta.Tine minte ca motoarele de cautare(Google, Yahoo, Binq) se mandresc prin modul in care tin evidenta la articolele cu subiectele scrise cat mai bine. Este foarte indicat sa ti cont de cerintele lor, in vederea articolelor.
Un Continut de Calitate
Construieste un site care sa contina articole de calitate, incorporat cu Adsense, care au drept target(tinta) subiectele si cuvintele cheie din site-ul tau( cele din cautarile precedente, cu care ai scris articolele). Aici vor conta tot ce ai facut pana acum, si tot de aici va veni si profitul.
Pozitionarea corecta a reclamelor Adsense trebuie facuta cu grija. Incearca sa pui reclamele acolo unde crezi ca surferii( vizitatorii) vor da clicuri pe ele. Conform unor studii , primul loc unde se vor uita vizitatorii este in partea stanga sus a site-ului/blogului. Motivul este inca necunoscut..... dar acea zona este una din cele mai profitabile de pe site-ul tau. Poate pentru ca unele motoare de cautare pun rezultatele cele mai bune in partea stanga sus. Deci este corect sa spunem ca tot acolo se uita si vizitatorii cand intra pe site.
Cativa din cei care sunt la inceput vor zice ca se descurca destul de bine, si cred ca rata de click-uire, si cifrele CPM sunt destul de bune. Totusi sunt mai multe tehnici si stiluri prin care sa iti maresti venitul din Google Adsense. Cunoscand aceste tehnici si punandu-le sa lucreze in favoarea voastra, vei vedea ca vei castiga de trei ori mai bine decat cei care fac ce faceai tu inainte.
La final, Google Adsense are cele mai bune tracking statistics( statistici de urmarire), care permit webmaster-ilor sa urmareasca rezultatele pe mai multe site-uri, fiecare site individual. pagina cu pagina, sau oricum doreste webmaster-ul. Trebuie sa fi constient de aceasta optiune si sa o folosesti la maxim, pentru ca este cea mai importanta. Datorita ei, vei afla care pagina iti aduce cei mai multi vizitatori, care tip de reclama Adsense de pe acea pagina este cea mai profitabila. In modul acesta poti modifica spre bine, paginile care au cel mai bun profit si sa nu iti pierzi vremea cu cele care nu aduc profit.
Un alt lucru care trebuie stiut , este faptul ca reclamele Adsense de tip Banner si Skyscraper sunt moarte. Intrebati expertii! Mai bine uitati de Bannere si Skyscrapers. Surferii tind sa ignore acest tip de reclame.
Pentru a incepe sa faci bani cu adevarat cu Google Adsense, trebuie sa sti ce vrei sa faci, si cum sa il faci.
Ca la orice afacere , este nevoie de timp imbinat cu rabdare.
Nu ignora site-ul si reclamele Adsense odata ce ai terminat, mai stai o ora, si finiseaza reclamele Adsense, pentru a genera venit bun din site-ul/blogul tau.
Incearca si tu , si nu vei regreta ca te-ai apucat de Google Adsense.
Google Adsense - Cea mai simpla metoda de a face bani online ?
Inca din 2008, Google Adsense a dominat forumurile, discutiile si scrisorile de stiri(newsletters) prin tot internetul. Deja se aud povesti despre bogatii fabuloase, de milioane, facute de cei care lucreaza de acasa. Se pare ca Google Adsense a dominat deja afacerea de Internet Marketing si e considerat cea mai usoara metoda de a face bani online.
Cheia succesului cu Google Adsense este sa pui reclame pe paginile care primesc mult trafic( vizitatori multi), care au cuvinte cheie cu cerere mare( keywords). Cu cat e mai mare Cost-Per-Click de la advertiser(cel care face reclama) cu atat e si profitu tau mai mare. De la sine inteles ca nu se merita sa cauti cuvinte cu cerinta mica, doarece nu vei avea profit.
Cu cat internetu devine accesibil la cati mai multi utilizatori, e evident de ce Google Adsense este cel mai cautat mod de a castiga online, si de ce a devenit un Hit Instant.
Pentru cineva care e nou pe aceasta piata, ar fi naucitor sa afle ca pagina lor (site-ul lor) este ingropata undeva printre reclamele minuscule ale altor persoane de la Google. Dar cand incep sa castige isi dau seama ca se merita.
Sunt doua metode mari si istete, factori care unii webmasteri si detinatori de bloguri au invatat sa le foloseasca, pentru a castiga bani mai usor cu Google Adsense.
1. Cauta pe site-ul tau paginile cu cea mai ridicata rata de vizitare. Ca sa afli asta, verifica fisierele Log.
Vei afla ca multi din vizitatorii tai profita de faptu ca oferi ceva gratis sau la un pret redus. O informatie, un clip youtube, o carte E-Book sau orice altceva. Daca pui acolo reclamele vei observa ca profitul tau se va mari, datorita ratei mare de vizite, afisari,clicuri.
2. Pune reclame Google Adsense pe pagini care produc putin sau deloc. Punand reclame Google Adsense pe pagini cu resurse gratuite, vei putea sa iti pastrezi vizitatorii/clientii si automat se va observa o crestere in afisari/clicuri. In acest mod vei putea sa iti pastrezi clientii si sa nu-i pierzi in favoarea altor site-uri.
Cand inveti sa lucrezi efectiv, aceste doua metode iti pot aduce un profit considerabil din site-ul tau. Multi folosesc aceasta metoda pentru a obtine un venit in plus de la Google Adsense. Aceasta este foarte buna pentru site-urile care ofera informatii gratuite. In modul acesta pot castiga niste bani din acele informatii.
Cu multele tehnici pe care oamenii le invata despre cum sa castige cat mai usor cu Google Adsense,nu e de mirare de ce Google incearca orice sa isi imbunatateasca Adsense-ul pentru a-si mentine imaginea.
Cu Google Adsense posibilitatile sunt limitate, dar totusi exista si posibilitatea ca cineva sa profite de procesul banilor usori, pe care acest marketing in internet il face posbil.
Cat timp exista oameni care vor sa castige bani online, Google Adsense ii va ajuta sa-si valorifice talentele.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)