joi, 16 august 2012

Top cele mai cautate cuvinte de pe google si SEO



Pentru inceput as vrea sa mentionez ca acest articol este de joc. La ce joc, sau jocuri ma refer? Eh… m-am plimbat pe net si am inceput sa caut o lista cu topul celor mai cautate cuvinte romanesti de pe net (prin google, ori alte motoare de cautare).

Pentru google e clar, folosesti http://www.google.com/insights/search/. Nu trebuie sa fi un “rocket scientist” sa stii cum sa-l foloseti, in plus te ajuta mult daca lucrezi la vreun proiect ce are nevoie de SEO (Search Engine Optimization) ori SEM (Search Engine Marketing). In cazul in care te intereseaza cuvintele cheie ideale sa cresti in trafic.ro intri pe…. (tobe) da! ai ghicit! http://www.trafic.ro/tools/ :) Problema principala este ca trafic.ro ofera doar statistici privind site-urile inscrise la ei pe site (deci… nu e foarte precis, dar nici departe de realitate, dupa cum vezi in lista de mai jos).

Acuma, poti sa te apuci sa scrii articole si sa faci pagini care sa corespunda cu ce se cauta in momentul de fata pe net, dar risti mult (si poate muncesti aiurea). De exemplu cel mai accesat articol pe blogul meu (hgp.ro) pana in ianuarie a fost cel despre cum sa-ti alegi un domeniu misto (SEO friendly) iar acum primul loc in traficul adus prin google este articolul despre cele 4 siteuri prin care poti trimite sms gratuit, pentru ca interesul utilizatorilor online este in continua schimbare, insa urmeaza o linie grafica asemanatoare cu 2,3 sinusoide ce se intersecteaza intre ele. Dinamica acestor cautari este interesanta rau si greu de studiat, iar din cate stiu nu a descoperit inca cineva cum evolueaza aceasta exact, sau vreo formula care sa prezica urmatoarele cautari de top. Ori cine a descoperit s-a facut mason la cati bani are si nu vrea sa impartaseasca secretul.

Bun! Dar pe partea de SEO care cuvinte cheie sunt cele mai cautate? Doar google conteaza cel mai mult pentru SEO (si viata proiectului sau blogului tau depinde de Mr. Google). Vorba aia… Google le stie pe toate! De la cum va fi vremea, la cum sa scri corect in aproape orice limba, cum sa faci bombe ori cum sa-ti storci cosurile intr-un mod cat mai “cool”. Fara prea mult bla bla uite lista celor mai cautate cuvinte legate de “cuvinte cheie”:
1. cele mai cautate cuvinte de pe google
2. cuvinte cheie
3. poze motoare
4. marketing promovare
5. promovare online
6. cele mai cautate cuvinte
7. nume de domeniu
8. promovare web online

Pentru curiosi am facut si 2 liste cu cele mai cautate cuvinte cheie in general (care le bag si eu la tag-uri pentru articolul acesta :)) chiar daca mare efect stiu ca nu va avea)
Trafic.ro tools ne povesteste ca cele mai cautate cuvinte (in general):
1. jocuri
2. cancan
3. miniclip
4. ziare
5. horoscop
6. libertatea
7. miniclip.ro
8. vremea
9. jocuri barbie
10. trilulilu

Pe cand Google Insights for Search spune astfel:
1. jocuri
2. youtube
3. yahoo
4. hi5
5. you
6. filme
7. dictionar
8. radio
9. poze
10. cancan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu